نوشته شده توسط : لیلا

عارضه ریزش مو در زنان و مردان

از این گشته، زمانی که به بررسی داروهای تجویزی ریزش مو می پردازیم ،با شماری از دارو ها مواجه می شویم. داروهایی از قبیل ماینوکسیدیل  و فیناستراید از جمله داروهایی هستند که عموما از از سوی پزشک برای درمان ریزش موی فرد تجویز می شوند.

اما مانند درمان های دیگر، باید گفت بهترین راه کار در درمان ریزش مو نیز، پیشگیری از بروز این عارضه است. به این ترتیب استفاده از یک برنامه منظم برای بهداشت و مراقبت از موها می تواند سلامت مو ها را تا حد زیادی تضمین کند. شامپوهای مناسبی که حاوی مواد مغذی مورد نیاز موها هستند  می تواند از میزان ریزش موها بکاهند.

پزشک در هنگام بررسی علل ریزش مو می تواند افراد را برای انجام آزمایشات متفاوتی راهنمایی کند. به عنوان مثال، آزمایش خون، آزمایش شمارش تعداد سلول های خونی (CBC)، تعیین سطح آهن خون،  تعیین میزان ویتامین B بدن، آزمایش تیروئید و نمونه برداری از پوست کف سر، از جمله آزمایش هایی هستند که از سی پزشک برای شناسایی عوامل ریزش مو در نظر گرفته می شوند.

چه دلایل و عواملی مخربی به ریزش مو می انجامند؟

از آنجایی که دلایل ریزش مو بسیار متنوع است می توان گفت یافتن دلیل قطعی ریزش مو کار چندان ساده ای نیست. در این مقاله به بررسی، رایج ترین دلایل ریزش مو در افراد مختلف می پردازیم. این دلایل در افرادی که تجربه زخم روی پوست سر خود را نداشته اند مشاهده شده است. اصطلاح علمی این نوع طاسی آلوپسی (َAlopecia) است.

اما در بسیاری از موارد علت ریزش مو در فرد، فقدان مواد غذایی ویتامین ها یا مواد معدنی نیست. بلکه خصوصیات ژنتیکی فرد منجر به برخورداری از  تار های ظریف مو شده باشد. از طرفی افزایش سن نیز می تواند به صورت طبیعی موجب کاهش موهای سر فرد شود. بسیاری از زنان و مردان با افزایش سن خود شاهد نازک شدن تار های موی سر خود هستند. پستی ها و بلندی های زندگی، بیماری ها، ضربه ها و هیجانات احساسی، دردهای طولانی، فقدان پروتئین در رژیم غذایی و همینطور تغییرات هورمونی ناشی از بارداری، بلوغ و یائسگی، همه و همه می توانند تاثیراتی بر ریزش موهای فرد داشته باشند.

علاوه بر موارد ذکر شده، برخی از موقعیت های جسمانی، از قبیل بیماری تیروئید، کم خونی ناشی از فقر آهن، سیفلیس ثانویه نیز می توانند منجر به ریزش موهای فرد شوند. البته انجام آزمایشات تیروئید و سنجش میزان سلول های خون در مورد افرادی که دچار ریزش موی طبیعی شده اند، همواره تجویز می شود ، چرا که دلایلی که به سادگی درمان می شوند را باید سریعا تحت درمان قرار داد.

جهت درمان ریزش مو باید به چه پزشکانی مراجعه کنیم؟

پزشک خانواده، متخصص طب داخلی و پزشک زنان می توانند معاینه های اولیه را به بهترین شکل ممکن به عمل آوردند. اما متخصصان پوست و مو، پزشکانی هستند که در زمینه رفع مشکلات مو، پوست ناخن ها مهارت و تبهر بالایی دارند. این پزشکان می توانند تشخیص های کامل تری ارائه دهند. به علاوه روش های درمانی پیشنهادی این پزشکان به مراتب تخصصی تر است. چرا که این پزشکان ممکن است برای تشخیص علت ریزش موی فرد نیاز به نمونه برداری از پوست سر داشته باشند.

این نکته را به خاطر داشته باشید، اگرچه ریزش مو به عنوان یکی از عوارض جانبی مصرف بسیار از داروها معرفی می شوند ، بسیاری از داروها نیز منجر به ریزش موهای فرد نمی شوند. اما درمان هایی مانند شیمی درمانی و یا اشعه درمانی می تواند موجب ریزش شدیدی موهای فرد شود. برخی از دارو های که سیستم ایمنی بدن را هدف قرار می دهند می تواند به شدت بر میزان ریزش مو های فرد بیفزایند. در ادامه استفاده از داروهایی که سیستم ایمنی فرد را تقویت می کند میزان رشد موهای فرد را به روند طبیعی باز می گرداند. به عبارت دیگر ریزش موی ناشی از درمان شیمی درمانی پس از ۶ تا ۱۲ ماه به طور کامل برطرف می شود.

پزشکان چگونه دلایل ریزش مو را دسته بندی می کنند؟

طبقه بندی های متفاوتی برای دسته بندی ریزش مو وجود دارد. اما پیش از ارائه نظر، فرد باید تحت معاینات دقیق قرار بگیرد. این معاینات و بررسی ها مشخص می کنند که آیا ریزش مو به دلیل مشکلات و بیماری های جسمانی روی داده است یا فولیکول های موی فرد از بین رفته اند.در صورتی که پوست سر فرد کاملا طبیعی باشد و فولیکول های خالی از مو رویت شد، این نوع فقدان مو را ریزش مو بدون برجای گذاشتن اثر رخم می نامند.

از سوی دیگر، آلوپسی سیکاتریسیل یا آلوپسی با اسکار تمامی فولیکول های مو را برای همیشه از میان میبرد. در صورت آسیب دیدن بدنه مو بر اثر استفاد از مواد شیمیایی  یا وارد آمدن آسیب های فیزیکی نیز ممکن است ریزش مو در فرد مشاهده شود. این آسیب ها منجر به بروز شکست هایی در مو می شود که به تدریج ریزش مو های فرد را در پی خواهد داشت.

در برخی از موارد، نمونه برداری از پوست سر ضرورت پیدا می کند. پزشک در این موارد یک تار مو را از ریشه خارج می کند تا بدنه مو را به دقت مورد بررسی قرار دهد.به این ترتیب پزشک به دلایل بروز چنین شکست های موجود در مو پی برده و علت ریزش موی فرد را شناسایی می کند.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , درمان ریزش مو , زیباچه , عارضه ریزش مو ,
:: بازدید از این مطلب : 13
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

شامپو

کلمه شامپو از ریشه زبان سانسکریت در هندی به معنای مالیدن، فشار دادن، ماساژ دادن می آید و در سال ۱۷۶۲ وارد زبان انگلیسی شده است. پوست کف سر و موها توسط ماده ای به نام سبوم که از ریشه های مو ترشح می شوند چرب و براق می شوند. این ماده چرب علاوه بر اینکه باعث درخشندگی و جلای موها میشود بعلت چربی خود جاذب گرد و غبار و کثیفی نیز می باشد. فلسفه وجودی شامپو برداشتن این کثیفی و چربی هاست طوریکه بیش از اندازه پوست سر و مو خشک نشوند.

شامپو

یک شامپوی خوب باید بتواند تمام سطوح موهای موجود بر روی سر را که مساحتی حدود ۵۰ الی ۹۰ برابر کل پوست سر را دارند به خوبی تمیز نماید و چربی و کثیفی ها را برطرف نماید اما در حدی که میزان سبوم پوست سر در حد نرمال باقی بماند. این مساله وظیفه ماده ای به نام سورفاکتانت است که در کلیه شامپوها وجود دارد. این ماده از دو قطب تشکیل شده است یکی قطب آب دوست یا هیدروفیل و دیگری قطب چربی دوست یا لیپوفیل. این خاصیت باعث میشود که کثیفی های موجود در سر و موها به قطب چربی دوست متصل شوند و همراه با قطب آب دوست که به آب متصل شده شسته شده و از مو وسر کنده شوند.

شامپو

چرا از صابون نباید استفاده کرد؟

صابون به دو علت پاک کننده مناسبی برای موها نیست. اول اینکه PH بالایی دارد و این PH بالا باعث صدمه به پوست سر و موها می شود. دوم اینکه صابون با املاح موجود در آب شهری وارد واکنش شده و املاح نمکی کلسیم تولید می کند که این املاح به موها چسبیده و باعث کدر شدن، شکننده شدن و سخت شانه شدن موها می شود. برای همین موضوع است که پس از شستشوی مو با صابون احساس می کنند موها ضخیم شده اند.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , درمان ریزش مو , شامپو , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 26 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

 

ده گیاه برتر برای تقویت و رشد مو

گیاه جینگکو بیلوبا

این گیاه را به عنوان عاملی مفید در جهت بهبود جریان خون و همچنین محرک گردش خون می شناسند. در نتیجه این گیاه با خاصیتی که دارد می تواند منجر به افزایش گردش خون مورد نیاز فولیکول های مو شده و از این طریق رشد موهای جدید را از ریشه تقویت و تحریک می کند. گرچه این گیاه را می توان به صورت موضعی نیز مورد استفاده قرار داد اما بیش تر مصرف آن به صورت دمنوش است چرا که ترکیبات قابل دریافت این گیاهان از طریق غذا نیز قابلیت جذب و دسترسی دارند. این گیاه را همچنین می توان به عنوان مکمل مصرف کرد و تاثیر آن موجب رویش مجدد موها می شود. این ماده همچنین می تواند به عنوان ترکیبی مفید برای افرادی محسوب شود که فولیکول های ضعیفی دارند. با استفاده از این ماده و تقویت فولیکول ها می توان به رشد موها کمک کرد.

رز ماری

رزماری اغلب به صورت روغن یا به تنهایی یا به صورت ترکیبی با روغن زیتون مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده طبیعی گیاهی با تقویت گردش خون به چرخه رشد مو کمک می کند. مزیت دیگر این ترکیب جلوگیری از رشد دائمی موهای خاکستری و سفید نیز هست. نکته دیگری که در خصوص این ترکیب می توان به آن اشاره کرد، رطوبت رسانی بالای آن است که می توان از این ویژگی برای رفع خشکی مو و پوسته پوسته شدن پوست سر استفاده کرد. همین امر به نوبه خود می تواند به عنوان عاملی در تقویت رشد موها در نظر گرفته شود.

نعناع فلفلی (peppermint)

نعناع فلفلی نیز ترکیب گیاهی دیگری است که با کمک به مشکلات پوسته سر به رشد موها کمک می کند. این ترکیب نه تنها پوست سر را مرطوب، نرم و آبرسانی می کند، بلکه همچنین فولیکول های مو را نیز برای رشد مجدد تحریک می کنند. این ترکیب گیاهی اغلب به صورت روغن استفاده شده و مستقیماً روی پوست سر مالیده می شود و در غالب ترکیبات متفاوت گیاهی ارائه می شود. در مواردی نیز مصرف آن به صورت دمنوش و چای می باشد. مطالعات آمار قابل قبولی را از تاثیر نعناع فلفلی روی رشد موها نشان می دهد.

آلوئه ورا

ژل حاصل از این ماده گیاهی اغلب اوقات به عنوان حالت دهنده مو مورد استفاده قرار می گیرد. این ژل می تواند تعادل pH سر را برقرار کرده تا از این طریق به رشد مو کمک کند. همچنین این ترکیب برای آبرسانی و رطوبت رسانی به پوست سر فوق العاده است.

گیاه دم اسبی

این ترکیب جز مواد کم تر شناخته شده در طیف محصولات طبیعی مو است که در واقع مصرف بسیار بالایی در محصولات تولیدی و مراقبتی برای رشد موها دارد. آن را به عنوان ترکیبی مفید برای بهبود استقامت مو در نظر می گیرند که دلیل آن هم وجود ماده سیلیس در آن است. این ترکیب را می توان به عنوان ماده ای مفید برای جلوگیری از شکنندگی موها در نظر گرفت که همین خاصیت می تواند به جلوگیری از ریزش مو کمک کند. این ترکیب را می توان یا به صورت مکمل یا مستقیماً از طریق مصرف ترکیباتی که از این ماده ساخته شده اند مصرف کرد.

اسطوخودوس

خاصیت اصلی این گیاه به شدت محبوب، خواص ضد باکتریایی آن است که پوست سر را از رشد و تجمع میکروب ها در امان نگه می دارد و به این طریق هر چیزی که مانع رشد موها می شود را حذف می کند. این گیاه از رشد هر گونه قارچ و انگلی در پوست سر جلوگیری می کند. معمولاً مصرف آن از طریق مالش روغن روی سطح مورد نظر است. البته به صورت چای نیز می تواند مصرف شود. علاوه بر این بسیاری از ترکیبات تولیدی مراقبتی مو نیز حاوی اسانس لاوندر هستند. تحقیقات نشان دهنده تاثیر مثبت استفاده از روغن اسطوخودوس در درمان ریزش مو بوده است.

 

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , درمان ریزش مو , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 22 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

10 نکته که به رشد مجدد موهای طبیعی می انجامد

۱ –  ماساژ

ماساژ دادن کف سر به روند رشد موها سرعت می بخشد. با استفاده از روغن های مو و ماسک های تقویت کننده، خواص و تاثیرات ناشی از ماساژ موها را دو چندان کنید. ماساژ کف سر، سرعت گردش خون را در ناحیه ریشه موها، افزایش می دهد. این عمل رشد موها را بهبود می بخشد.

علاوه بر این، ماساژ، ضخامت تارهای مو را نیز افزایش می دهد. هر روز زمان مشخصی را برای ماساژ دادن کف سر خود در نظر بگیرید. این کار علاوه بر بهبود روند رشد موهای سر، موجب کاهش استرس و اضطراب نیز می شود. باور عمومی بر آن است که اندکی کشیدن موها در حین ماساژ علاوه بر افزایش ضخامت تارهای مو، سرعت رشد موها را نیز افزایش می‌دهد.

۲ –  آلوئه ورا

مدت های درازی است که از گیاه آلوئه ورا به عنوان درمانی برای ریزش مو استفاده می شود. ژل آلوئه ورا، رطوبت کف سر را تامین می کند و نرمی و لطافت بالایی را به موها می بخشد. این گیاه از میزان شوره سر می کاهد و منافذ مو را به خوبی باز می کند. در بسیاری از موارد منافذ موجود در کف سر به واسطه روغن های طبیعی موجود در این ناحیه مسدود می شود.

به منظور بهره مندی از خواص و مزایای استفاده از این گیاه می توانید، چندین مرتبه در طول هفته از ژل آلوئه ورا استفاده کنید. علاوه بر این، استفاده از شامپو ها و نرم کننده های حاوی عصاره آلوئه ورا نیز می تواند، انتخاب خوبی باشد.

۳ – روغن نارگیل

این روغن دارای اسیدهای چرب بالایی است. چربی موجود در این روغن در منافذ مو نفوذ کرده و فقدان پروتئین مو را جبران می کند. با توجه به میزان چربی طبیعی موهای خود می توانید قبل یا بعد از شستشو از این روغن استفاده کنید.

در صورتی که از موهای چرب یا نسبتاً چربی برخوردار هستید می توانید، در طول شب از ماسک روغن نارگیل استفاده کنید. صبح پس از بیدار شدن موهای خود را بشویید. قبل از شستشو، روغن را به خوبی روی کف سر و در طول ساقه های مو ماساژ دهید.

در صورتی که موهای شما خشک است نیز می توانید روغن نارگیل را به مدت چند ساعت یا در طول شب روی سر خود باقی بگذارید. اما برای اطلاع از میزان اثربخشی روغن نارگیل بر روند رشد موها به تحقیقات و آزمایشات بیشتری نیاز است.

روی هم رفته می توان گفت، این روغن سلامتی و رشد مورا افزایش می دهد. علاوه بر این با استفاده از این روغن درخشندگی منحصر به فردی را به موهای خود می بخشید.

۴ – ویویسکال

این ماده یکی از تقویت کننده های طبیعی مو به شمار می رود. از این طریق رشد موهای افرادی که از تارهای نازکی برخوردار هستند به شدت بهبود پیدا می کند. این ماده حاوی مقادیر زیادی پروتئین دریایی است که با عنوان آمینو مارین شناخته می شود. ویویسکال از مواد معدنی، ویتامین ها و پودر کوسه ها و نرم تنان دریایی است.

محتویات ویویسکال، موجب تولید سلول های جدیدی می شوند و سلول های مویی موجود را نیز تقویت می کند. برای دستیابی به نتایج مورد نظر باید روزانه دو عدد از قرص های ویویسکال را مصرف کنید. مصرف این قرص ها را برای مدت شش ماه ادامه دهید تا به نتایج دلخواه دست پیدا کنید. ویویسکال در برخی از شامپوها و نرم کننده ها نیز موجود است.

۵ – روغن ماهی

مصرف اسیدهای چرب امگا، ساختار موها را از لایه های درونی ترمیم می کند. چرا که اسیدهای چرب موجود در روغن ماهی سرشار از مواد مغذی و پروتئین ها هستند. به همین دلیل مصرف آنتی اکسیدان ها به همراه مکمل های امگا ۳، حجم موهای فرد را افزایش می دهد.

ریزش موها بر اثر مصرف این مکمل ها کاهش پیدا می کند. این مکمل ها عملکرد سلول های مو را بهبود می بخشد و مقاومت موها را نیز افزایش می دهد. علاوه بر این سیستم ایمنی بدن با مصرف این مکمل ها تقویت می شود. این بدان معناست که با مصرف این مکمل های علاوه بر سلامت و رشد موها، سلامت عمومی بدن نیز افزایش پیدا می کند. جهت اطلاع از میزان مجاز مصرف به دستورات شرکت تولید کننده توجه کنید.

10 نکته که به رشد مجدد موهای طبیعی می انجامد

۶ –  جینسینگ

مصرف مکمل های حاوی گیاه جینسینگ، فولیکول های مو را تحت تاثیر قرار می دهد و روند رشد موها را افزایش می دهد. مواد تشکیل دهنده این گیاه، تاثیرات شگفت انگیزی بر مو می گذارند. همواره از میزان در نظر گرفته شده تبعیت کنید و مراقب عوارض جانبی ناشی از مصرف این مکمل ها باشید.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , درمان ریزش مو , زیباچه , رشد مجدد مو ,
:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

 

یین و یانگ در درمان ریزش مو

 

ریزش مو عارضه ای است که بسیاری از افراد در سراسر دنیا با آن مواجه هستند. از طرفی ریزش موها می تواند به علل مختلفی رخ دهد که از جمله آنها می توان به بیماری های جسمی مختلف اشاره کرد.

بسیاری از متخصصان در زمینه مو و ریزش آن بر این باورند که رشد مو ارتباط نزدیکی با سلامت خون دارد. منظور از سلامت خون این است که حجم و گردش خون به صورت استاندارد باشد. افراد غالبا به دلیل شرایط جسمی نامناسب مانند بیماری های طولانی، عمل های جراحی بزرگ یا شیمی درمانی، حجم زیادی از خون خود را از دست می دهند و به همین دلیل با ریزش مو مواجه می شوند.

طب سنتی چینی بر ایجاد تعادل و هماهنگی بدن از طریق بهبود گردش خون کمک کرده و سبب تعادل هورمون ها و انتقال خون به سر می شود. طب سنتی چینی ادعا می کند که می تواند ریزش مو را از طریق انجام اقدامات مختلفی درمان کند. در مقاله پیش رو قصد داریم تا در مورد علل ریزش مو صحبت کرده و انواع راهکارهای طب سنتی چینی در درمان ریزش مو را بیان کنیم.

علل ریزش مو براساس طب سنتی چینی

دانش  طب چینی حاکی از آن است که کبد خون را ذخیره می کند. از طرفی این طب بر این باور است که کبد، خون را در قسمت های بالایی و پایینی بدن به گردش درمی آورد. بنابراین این طب باور دارد که هنگامی که انسان تحت فشارهای روحی قرار می گیرد، به دنبال آن کبد نیز تحت فشار بوده و استرس فرد بر عملکرد کبد تاثیر می گذارد.

بنابراین هنگامی که کبد تحت فشار و استرس قرار می گیرد، اختلال در عملکرد آن سبب می شود که جریان خون به سمت سر کاهش یافته و در نتیجه عدم گردش خون در سر، ریزش مو یا خاکستری شدن موها اتفاق می افتد.

از طرفی طب سنتی چینی اذعان می کند که کلیه ها نیز بر رشد و نمو کلی بدن از جمله موها تاثیر می گذارند. این طب بیان می کند که اگر فردی از کلیه سالمی برخوردار باشد، موهایی براق، ضخیم و سالم خواهد داشت که با افزایش سن فرد، دیرتر به رنگ سفید یا خاکستری در می آید.

به طور کلی پزشکانی که در این زمینه مشغول به فعالیت هستند، رژیم غذایی را به افراد توصیه می کنند که سرشار از اسیدهای چرب ضروری، پروتئین ها و مواد معدنی باشد. از طرفی برخی از گیاهان چینی هستند که برای درمان عارضه ریزش موها مورد استفاده قرار می گیرند.

گیاهانی که در طب سنتی چینی در درمان ریزش مو مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از لویی، جینسینگ، ژان ماکون جن، دونگ کوایی، شو وو برخی گیاهان دارویی دیگر.

در ادامه برخی از این گیاهان را معرفی کرده و ویژگی آنها و تاثیر آن بر ریزش مو را توضیح خواهیم داد:

گیاهان چینی که برای جلوگیری از ریزش مو و رشد آن مورد استفاده قرار می گیرند.

Shou Wu

گیاه شو وو که با نام های Fo-Ti یا Polygala Vine نیز شناخته می شود، دارای نام گیاه شناسی Polygoni multiflora است. پزشکان  طب چینی معتقدند که این گیاه خاصیت ترمیمی برای کلیه و خون در گردش دارد.

این ماده به عنوان تونیک در طب سنتی چینی در درمان ریزش مو مورد استفاده قرار می گیرد و برای کاهش علائم پیری مو و خاکستری شدن آن کاربرد دارد. طبق تحقیقاتی که صورت گرفته است، تایید شده که این گیاه، باعث تحریک رشد مو، ترمیم و براق شدن آن می شود.

این گیاه به صورت های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد و در انواع چای، عصاره مایع، پودر، کپسول و شامپو وجود دارد.

 

گیاه Shou Wu درمان ریزش مو

 

گیاه جینسینگ

از دیگر گیاهانی که طب سنتی چینی در درمان ریزش مو آن را موثر می داند، جینسینگ است. جینسینگ از جمله گیاهان قدیمی چینی است که با توجه به خواص اعجاب آور خود که بیشتر ناشی از خاصیت ریشه این گیاه است در  درمان ریزش مو مورد استفاده قرار می گیرد. طب چینی براین باور است که این گیاه گردش خون را تحریک کرده و سبب افزایش متابولیسم سلولی می شود.

 برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , درمان ریزش مو , طب سنتی , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 13
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

چگونه ریزش موی خود را درمان کنم؟

باید دانست پیش از هر اقدامی باید علت ریزش مو شناخته شود و نسبت به علل آن درمان صورت گیرد . مثلا درمان ریزش موی ناشی از کم کاری تیروئید با ریزش موی ناشی از بیماری قارچی مو کاملا متفاوت است، پس در هر نوع ریزش مو تعیین علت اولین کاریست که باید انجام پذیرد.

شما میتوانید با استفاده از پرسشنامه تشخیصی که در همین سایت برای شما تهیه نموده ایم به تشخیص تقریبی علت ریزش موی خود برسید.

نکته مهم دیگری که باید بدانیم اینست که ریزش مو در غالب اوقات ترکیبی از دو یا چند عامل بوده و نیاز به درمانی شامل تمامی موارد کشف شده دارد. برای مثال خانمی که بعد از زایمان دچار ریزش مو شده ممکن است سابقه خانوادگی ریزش تیپ مردانه هم داشته باشد و یا دچار کم کاری تیروئید هم باشد یا مردی که به علت ریزش مو با سابقه خانوادگی و با تشخیص اولیه ریزش آندروژنیک برای درمان اقدام کرده گیاهخوار هم هست و کمبود ویتامینها یا آهن هم میتواند از موجبات ریزش موی او به حساب آید. لذا اگر در جدول ارایه شده برای تشخیص به چند عامل برای ریزش موی خود برخورد کردید این مطلب در خاطر شما باشد که ریزش مو میتواند چندین عامل داشته باشد.

ممکن است نتوانیم برخی از علل ریزش مو مثل ریزش موی آندروژنیک را کاملا درمان کنیم اما میتوانیم با کم کردن اثر آندروژن و درمان سایر علل قابل تشخیص در ریزش مو به مقدار زیادی از شدت و سرعت ریزش مو بکاهیم. بطور مثال اگر فردی با ریزش موی بدون درمان در دو سال به طاسی میرسد با درمان علل و کم کردن تاثیر اثر آندروژن، میتواندبه دوره طولانی تری از وجود موهای طبیعی رسیده سالها از موهای اصلی خودش لذت ببرد.

ریزش موی ناشی از کمبود تغذیه ای

در این ریزش موبه علتی مواد مورد نیاز برای رشد موها کاهش پیدا کرده یا اینکه کمبود موادی موجب کاهش عملکرد جریان خون شده است (کم خونی ناشی از کمبود آهن).  همچنین در رژیمهای بی قاعده و غلطی که برخی افراد با نخوردن مواد غذایی میگیرند این نوع از بیماری شایع است.

درمان ریزش موهای غیرآندروژنیک

نکته امیدبخش در اینگونه ریزش مو این است که با رفع نیازهای تغذیه ای رشد موها مجددا شروع میگردد.

این نوع ریزش مو در خانمها شایعتر است به دو دلیل یکی اینکه کمبود موادی مثل آهن یا روی در زنان به علل خونریزی های مکرر قاعدگی بیشتر است و اینکه خانمها بیشتر به رژیم غدایی سخت برای لاغری رو می آورند و کمبودهای تغذیه ای در خانمها بیشتر دیده میشود.

درمان این مشکلات با مکملهای تغذیه ای مانند آهن ، روی، اسید فولیک و گروه ویتامینهای ب (بخصوص بیوتین) تکمیل شده و برای هر یک از این مواد حد استفاده ای وجود دارد که بیش از آن مجاز به استفاده نیستیم و این میزان باید توسط پزشک پوست و مو و تغذیه بررسی و تجویز شده باشد.

استفاده از مکمل های مناسب تقویت کننده رشد موها و محلول های موضعی ضدریزش تا حد زیادی به درمان این نوع ریزش مو کمک خواهد کرد.

ریزش موی ناشی از بیماری کم کاری تیروئید

در این ریزش مو علت اصلی، کمبود هورمون تیروئید است که در رشد و سوخت و ساز بدن موثر است. این هورمون توسط غده درون ریز تیروئید ترشح میشود.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.

 

 



:: برچسب‌ها: ریزش مو , درمان ریزش مو , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

ریزش موی ناحیه ای (سکه ای)

ریزش موی سکه ای

علت نام گذاری این نوع ریزش مو این است که ریزش مو در این بیماری به صورت منطقه ای گرد یا بیضوی و محدود در حد سکه پدید می آید و وجه تسمیه آن شباهتش به دیدن سکه میان موها میباشد.

این نوع ریزش مو در تمامی سنین و هر دو جنس شایع است اما بیشترین شیوع این نوع ریزش در سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی است . البته شایعترین نوع ریزش مو در اطفال هم به شمار میرود . نکته قابل ذکر محدود بودن ریزش مو سکه ای به یک یا دو منطقه است . به جز موهای سر این نوع ریزش مو میتواند در هرجایی که مو وجود دارد هم پدید آید مثلا ریزش سکه ای موهای ریش در مردان شایع است . ریزش موی ناحیه تناسلی هم به طور ناشایع دیده میشود.

ریزش موی ناحیه ای (سکه ای)

علت ایجاد ریزش موی سکه ای چیست؟

هنوز هیچ علت مشخصی برای چرایی ایجاد این نوع ریزش مو پیدا نشده اما چون در بررسی بافتی محل ریزش موی سکه ای ،تعداد سلولهای دفاعی زیادی دیده میشود احتمال دخیل بودن تاثیر سیستم ایمنی در این اختلال بیشتر مورد بحث میباشد و چون با درمان تضعیفی سیستم ایمنی بصورت موضعی پاسخ درمانی موثری دیده میشود این فرضیه که سیستم ایمنی فرد در این ضایعه درگیر است بیشتر قوت میگیرد.

در بررسی ها دیده شده فولیکول مو در این بیماری از رگ خونی مجاور فاصله گرفته و این مسأله موجب ریزش مو شده است.

از نظر عوامل تسریع کننده و زمینه ای، در مطالعات مختلف دیده شده زمینه استرس  عصبی-عاطفی و عفونتهای موضعی مثل سینوزیت و عفونتهای دندانی در این بیماران با ریزش موضعی مو همراهی داشته است.

همچنین دو بیماری شناخته شده طبی با این نوع ریزش مو میتواند در ارتباط باشد:

تیروئید اتوایمیون

کم خونی وخیم یا پرنشیوز

به همین علت باید در بیمارانی که بصورت متعدد یا عود کننده دچار این ریزش مو هستند این دو بیماری بررسی گردد.

جدیدا در مطالعات گسترده ای که در کانادا و ۱۰ کشور دیگر بصورت همزمان انجام شده وجود زمینه ژنتیک برای این بیماری قطعی شده است به این صورت که وجود این بیماری در سایر افراد خانواده با ارتباط ژنی تایید گردیده است. همچنین همراهی این بیماری در افرادی که برص یا وتیلیگو دارند هم نشانه مسأله ژنتیک برای این بیماری را قطعی میکند. در ریزش موی سکه ای به طرز جالبی سابقه آتوپی و آلرژی بیشتری از افراد سالم دیده شده و زمینه ایمنی و آلرژی این بیماری را تایید مینماید.

ریزش موی ناحیه ای (سکه ای)

تشخیص ریزش سکه ای

ریزش سکه ای بصورت ناگهانی توسط بیمار کشف میشود و از دیدن ریزش مویش دچار شگفتی میشود و جهت بررسی سایر مناطق پیگیر شده به پزشک مراجعه میکند. نوع ریزش مو دراین بیماری تشخیص را مسجل میکند اما گاهی برای رد سایر علل ریزش موی ناحیه ای نیاز به بررسی و نمونه برداری بافتی است. ممکن است پزشک معالج صلاح بداند برای بررسی بیشتر آزمایشات دیگری هم از تیروئید و خون بیمار انجام پذیرد. محل ریزش مو در بزرگ بینی با عدسی به این صورت است که اطراف محل ریزش موها شکستگی داشته اما در وسط ضایعه مویی دیده نمیشود یا شاید تیرگی موی زیر پوستی تا حدی قابل مشاهده باشد.

درمان ریزش موی سکه ای

در اغلب اوقات این بیماری ظرف دو تا سه ماه بهبود پیدا میکند اما جهت بررسی مسایل همراه مراجعه به پزشک توصیه میگردد. همانطوری که علت بیماری حمله سیستم ایمنی بدن میباشد، درمان شامل کم کردن تاثیر سیستم ایمنی بطور موضعی بوده به همراه تقویت کننده های رویش مو، این درمان موثرتر و سریعتر به نتیجه میرسد.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , سکه ای , درمان , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 17 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

شش راه برای افزایش سرعت رشد موها

رشد سریع موهای شما به خودتان بستگی دارد:

سن.

با افزایش سن رشد مو کمتر میشود

نوع موی خاص

در نژادها و رنگ پوستهای مختلف رشد مو متفاوت است

سلامت کلی .

ناخوشی ها و بیماریها میتوانند روی سلامت موها هم تاثیر بگذارند

سایر شرایط بهداشتی

مثل نگهداری ، شستشو و یا ضربات و فشارهای فیزیکی یا شیمیایی وارد شده به موها میتوانند روی سلامتشان تاثیر بگذارد

علم کمی در مورد چگونگی کنترل رشد مو در سطح سلولی در بدن کشف شده است ، اماباید بدانیم چگونه می توانیم به طور مستقیم رشد مو را تسریع کنیم. درادامه بخوانید تا در مورد علم رشد مو و نحوه استفاده از آن دانش برای رشد بیشتر موهای سالم استفاده کنید.

مراحل رشد مو

مو در سه مرحله رشد می کند و هر رشته مو از جدول زمانی خاص خود پیروی می کند. این سه مرحله عبارتند از:

آناژن: مرحله رشد فعال مو که ۲-۸ سال طول می کشد

کاتاژن: مرحله انتقال که در آن موها رشد نمی کنند ، ۴-۶ هفته طول می کشد

تلوژن: مرحله استراحت که موها  ریزش میکنند ، ۲-۳ ماه طول می کشد

در پوست سر ۹۰٪ ۹۵٪ از  فولیکول های مو در مرحله آناژن قرار دارند. این بدان معنی است که حدود ۵-۱۰ درصد در مرحله تلوژنی قرار دارد که ۱۰۰-۱۵۰ مویی است که هر روز از میزیزد.

 

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , درمان ریزش مو , افزایش سرعت رشد مو , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 11 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

درمان های خانگی شوره مو

راهکارهایی برای درمان های خانگی شوره مو

روغن درخت چای

تجربه نشان داده که این روغن کمک ویژه ای را به درمان شوره سر می کند. در گذشته، روغن درخت چای برای درمان بیماری های مختلف نظیر آکنه استفاده می شده است. این روغن دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی قدرتمندی است که می تواند به کاهش علائم آن کمک کند.

بررسی ها نشان داده که روغن درخت چای در برابر قارچ مقاوم است و به همین دلیل می تواند در درمان شوره موی سر موثر باشد. همچنین مطالعات پژوهشگران نشان داده که این روغن روی بیماران تاثیرات مثبتی می گذارد. در پایان مطالعه و با آزمایش این روغن روی پوست سر بیماران، علائم بیماری تا ۴۱% کاهش یافته و خارش و لکه های چرب موجود بر پوست سر تا حد زیادی کم شده است.

قبل از مصرف روغن درخت چای باید به این نکته توجه شود که این روغن ممکن است که در افرادی دارای پوست حساس هستند، باعث تحریک شود و تاثیر منفی بگذارد. بهتر است این دسته از افراد قبل از استفاده آن چند قطره روغن، مانند روغن نارگیل، به آن اضافه کنند تا رقیق شود و اثر منفی آن کاهش یابد.

روغن نارگیل

روغن نارگیل دارای مزایای زیادی در زمینه کمک به سلامتی انسان هاست و دلیل شهرت آن نیز همین مورد است. یکی از کاربردهای این روغن در درمان شوره موی سر است.

روغن نارگیل با جلوگیری از خشکی پوست، که یکی از دلایل ابتلا به این بیماری است، می تواند به درمان این بیماری کمک کند. در مطالعه کوچکی مشخص شد که این روغن مانند یک روغن معدنی در بهبود کیفیت پوست موثر است. تحقیقات دیگر نشان داده است که این روغن علاوه بر درمان شوره مو، می تواند در بهبود بیماری پوستی اگزما نیز موثر واقع شود. همچنین این روغن دارای خاصیت ضد میکروبی است و مانع از بروز این بیماری می شود اما تاثیرات این روغن روی قارچ ها، هنوز بررسی نشده است.

آلوئه ورا

آلوئه ورا یک ماده مکمل است که اغلب در موارد آرایشی، لوسیون ها و پمادها مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعات نشان داده که با قرار گرفتن آلوئه ورا روی پوست، مشکلات پوستی مانند سوختگی و زخم در اثر سرما بهبود می یابد. این ماده در درمان شوره مو نیز موثر است و برای بهبود آن کمک زیادی می کند.

طبق مطالعات انجام شده، آلوئه ورا دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است و از این طریق به بهبود شوره مو کمک می کند. نمونه ای از این مطالعات “لوله آزمایش” است. این آزمایش نشان داد که که آلوئه ورا در برابر چندین گونه قارچ مقاوم است و می تواند به کنترل عفونت های قارچی، که باعث ریزش شوره از پوست سر می شود، کمک کند.

این آزمایش همچنین نشان داد که آلوئه ورا بر کاهش التهاب پوست سر تاثیر بسزایی دارد. با وجود این نتایج امیدوار کننده، مطالعات دیگری نیز لازم است تا تاثیر مستقیم آلوئه ورا بر بیماری مورد نظر را دریابیم.

درمان های خانگی شوره مو

تاثیر استرس بر شوره مو

استرس، بیش از آن که عموم می پندارند، بر سلامت روح و جسم تاثیر می گذارد. سطح تاثیر این فاکتور بسیار گسترده است و بر بسیاری از زمینه ها موثر است. اما تاثیر استرس بر شوره مو چگونه است؟

در پاسخ می توان گفت که استرس، خود به تنهایی باعث ایجاد شوره مو نمی شود، اما می تواند علائم این بیماری، مانند خشکی و خارش پوست سر را تشدید کند. استرس مداوم می تواند تاثیر مستقیم بر سیستم ایمنی بدن بگذارد و باعث کاهش بازدهی آن شود. سیستم ایمنی ضعیف اثرات مخربی در توانایی بدن شما برای مقابله با برخی از عفونت های قارچی و عوامل منفی دیگر دارد. مطالعه ای روی افراد مبتلا به این بیماری، نشان داد که استرس تاثیر قابل توجهی بر این بیماری دارد.

حال چگونه می توان سطح استرس خود را کاهش داد؟ برخی از تکنیک های کاهش استرس مانند مدیتیشن، یوگا و تنفس عمیق می توانند در کاهش سطح استرس موثر باشند.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , شوره مو , درمان , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 10
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 10 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

روش ها و آزمایشات تشخیصی علل ریزش مو

آزمایشات و تست های لازم در بررسی علت ریزش مو در زنان

تست های ریزش مو در زنان

  • سطح هورمون های DHEA، تستوسترون، آندروستئین دیون، پرولاکتین، هورمون تحریک کننده فولیکول FSH و هورمون لوتئین کننده LH
  • آهن سرم ، فریتین سرم و ظرفیت کل اتصال آهن (TIBC)
  • سطح تیروئید (T3،T4 ، TSH)
  • VDRL (تست غربالگری سیفیلیس)
  • شمارش کامل سلولهای خون (CBC)
  • برسی ویتامین B12 زینک و اسید فولیک

روش ها و آزمایشات تشخیصی علل ریزش مو

بررسی الگوی ریزش مو در زنان

برای این موضوع دو الگو وجود دارد که مقیاسی جهت بررسی تراکم موهای زنان میباشند و توسط اکثر متخصصان ریزش مو استفاده می شود: مقیاس لودویگ (Ludwig) و مقیاس ساوین (Savin). در کل هر دو آنها یکسان هستند به جز این که مقیاس ساوین نازک شدن کلی را هم اندازه می گیرد.

روش ها و آزمایشات تشخیصی علل ریزش مو

در مقیاس ساوین Savin که در اینجا نشان داده شده است ، هشت تصویر از تراکم بالای سر نشان داده شده که بازتابی ازعدم ریزش مو تا ریزش شدید مو را نشان می دهد.

نوع پیشرفته یا Advanced به ندرت درزنان مشاهده می شود همچنین نمونه ردیف پایین سمت راست (فرونتال،Frontal) نیزخیلی رایج نیست.

بررسی شرح حال و سوابق خانوادگی

این سوابق شامل مشکلاتی هستند که میتوانند پزشک را در تشخیص علت ریزش مو کمک کنند مثل سابقه خانوادگی ریزش موی آندروژنیک، برسی سوابق بیماریهای تخمدانی (تخمدان پلی کیستیک در سایر افراد خانواده) و بررسی شرح حال همچون بیماری شدید، سابقه زایمان در شش ماه اخیر، بررسی رژیم غذایی نامناسب، کاهش وزن، خونریزی های شدید دوران قاعدگی یا مسایلی همچون یائسگی در بررسی شرح حال در نظر گرفته میشوند در حالیکه داروهای مصرفی فرد هم میتواند یکی از علل ریزش مو باشد.

 برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , علل ریزش مو , درمان ریزش مو , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

از درمان های ریزش مو چه می دانید؟

درمان های غیر تهاجمی ریزش مو

این راهکار ها اولین اقداماتی هستند که افراد در  صورت مواجهه با ریزش مو به سراغ آنها می روند. در واقع عمل جراحی آخرین گزینه ای است  که مورد توجه قرار می گیرد. این روش ها علت ریزش مو را شناسایی می کنند. علاوه بر این، میزان رشد موها نیز با استفاده از این روش ها به شدت افزایش می یابد.

مراقبت های طبیعی از مو

ماساژ دادن سر با استفاده از مواد طبیعی

ماساژ کف سر بر میزان گردش خون در این ناحیه می افزاید. به این ترتیب خون بیشتری به ریشه ها و فولیکول های مو می رسد. این امر  میزان دریافت ویتامین ها و مواد مغذی ریشه مو را به شدت افزایش می دهد. فهرست بلند بالایی از مواد طبیعی، می توانند از ریزش مو جلوگیری کنند. علاوه بر این، محتویات موجود در این فهرست میزان رشد موها را تسریع کنند.

برخی از این مواد عبارتند از آلوئه ورا، انگور فرنگی هندی و شیر نارگیل. اما این فهرست به اینجا ختم نمی شود. با ما همراه باشید تا تعداد بیشتری از مواد مغذی این فهرست را بشناسید.

مواد غذایی و مکمل های طبیعی

سلامت بدن انسان در گرو مصرف مواد غذایی مغذی است. در صورتی که مواد مغذی مورد نیاز در اختیار بدن قرار داده شود، شاهد بهبود سلامت موها خواهیم بود. به همین دلیل رژیم غذایی مورد استفاده فرد از اهمیت بسیار بالایی در سلامت موها و جلوگیری از ریزش مو ایفا می کند. مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند ماهی، تخم مرغ و غلات برای سلامت موها ضروری است. این مواد غذایی غنی از مواد مغذی مانند روی، آهن و ویتامین های A، B، C و فولیک اسید هستند.

به منظور جبران فقدان ویتامین ها و مواد غذایی مورد نیاز برای سلامت بدن و متعاقباً سلامتی موها، می توانید از مکمل های موجود در بازار بهره ببرید. مصرف روزانه این مکمل ها مجموعه کاملی از ویتامین های گروه A، C و ویتامین های گروه B را در اختیار بدن قرار می دهد. علاوه بر این ویتامین ها، امگا ۳ مورد نیاز بدن را با مصرف مکمل ها به خوبی فراهم می کند. به این ترتیب در صورتی که علت اصلی ریزش موها شما فقدان برخی از ویتامین ها و مواد معدنی باشد، می توانید اکسیر مورد نیاز را در اختیار بدن خود قرار داده و نیازهای مو و بدن خود را همزمان تامین کنید.

مراقبت از مو

یک برنامه منظم جهت مراقبت از موها می تواند سلامت مو ها را تا حد زیادی تضمین کند. ابتدا توصیه می شود که از شامپو های ملایم برای شستشوی موهای خود استفاده کنید. شامپو و نرم کننده مورد استفاده شما باید، دارای بیوتین باشد. به هیچ عنوان از آب داغ یا آب خیلی سرد استفاده نکنید. آب ولرم برای شستشوی موهای شما بسیار مناسب است. برای خشک کردن موهای خود از سشوار استفاده نکنید. جهت خشک کردن موها از حوله استفاده کنید یا اجازه دهید موها به صورت طبیعی و در مجاورت هوا خشک شوند.

از درمان های ریزش مو چه می دانید؟

درمان هایی در راستای افزایش زیبایی موها

شامپو ها

خوشبختانه امروزه فرمولاسیون های متنوعی به منظور جلوگیری از ریزش مو بهبود رشد مو ها در بازار موجود است. این شامپو ها در اکثر موارد حاوی مواد مغذی ارزشمندی هستند. به عنوان مثال انواع ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها، آمینو اسیدها و دیگر مواد مغذی که سلامتی موها را حفظ می کنند، در این شامپو ها گنجانده شده اند. اگر چه این مواد به تنهایی و یک مرتبه ریزش موها را متوقف نمی کنند اما به تدریج سلامت موها را بهبود می بخشند.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.

 



:: برچسب‌ها: ریزش مو , علل ریزش مو , درمان ریزش مو , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 10
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

دلایل ریزش موی زنان

چرا ریزش موی زنان اتفاق می افتد؟

اکثر مردم هنگامی که کلمه ریزش مو را می شنوند به فکر طاسی در مردان می افتند با این وجود ریزش مو در زنان یک مشکل بسیار مهم است. ریزش موی زنان می تواند در انواع مختلف و به دلایل متفاوتی رخ دهد که در ادامه برخی از شایع ترین آنها را بررسی خواهیم کرد.

هورمون ها

هورمون ها شایع ترین علت ریزش موی زنان و مردان هستند. در هر دو جنس هورمون اختصاصی که بر ریزش مو تاثیر می گذارد، هورمون دی هیدرو تستوسترون یا DHT است. این هورمون، ماده ای است که در بدن شما به عنوان یک محصول جانبی از تستوسترون تولید می شود.

هم مردان و هم زنان هر دو به هورمون تستوسترون نیاز دارند. در بدن مردان به مقدار زیادی تستوسترون و مقادیر کمی هورمون های استروژنی وجود دارد و در خانم ها این نسبت معکوس می شود. تستوسترون در بدن، انجام وظایف مختلفی را برعهده دارد که از جمله آنها می توان به تنظیم فعالیت جنسی، حفظ سلامت استخوان ها و رشد عضلات اشاره کرد.

بدن انسان از تستوسترون به عنوان پیش ماده برای تولید چندین هورمون دیگر استفاده می کند که DHT از مهم ترین آنها به حساب می آید. DHT با کوچک کردن فولیکول های موی سر، رشد موها را تحت تاثیر قرار می دهد و سبب می شود که فولیکول های موی سر آسیب دیده و برای همیشه از بین بروند.

در زنان ریزش مو هورمونی نتایج متفاوتی نسبت به مردان دارد. الگوی ریزش موی زنان، کاهش تعداد فولیکول های مو در کل پوست سر و نازک شدن پراکنده آنهاست. اما خوشبختانه ریزش موی هورمونی در زنان قابل درمان است.

یکی دیگر از بیماریهایی که باعث افزایش هورمونهای مردانه در زنان میشود تخمدان پلی کیستسک (PCOD) میباشد که علاوه بر ریزش مو علائم دیگری مانند بی نظمی در قاعدگی، موهای زائد صورت، چاقی و آکنه نیز در فرد دیده میشود.

یائسگی

از آنجا که یائسگی روی تولید و تعادل چندین هورمون تاثیر می گذارد، اغلب می تواند ریزش موی زنان به صورت هورمونی را ایجاد کند. در دوران یائسگی تولید استروژن و پروژسترون در بدن زنان کاهش می یابد و به دنبال کاهش هورمون های زنانه در بدن، هورمون های مردانه مانند DHT افزایش می یابند.

چنانچه فرد از نظر ژنتیکی نسبت به هورمون DHT  حساس باشد، این هورمون می تواند بر ضخامت موها تاثیر گذاشته و ایجاد ریزش مو کند. ریزش مو ناشی از یائسگی معمولا بین ۵۰ تا ۶۰ سالگی اتفاق می افتد و بیشتر خانم هایی که مستعد ریزش مو هستند متوجه کاهش تعداد و حجم موهایشان در این دوره می شوند. همچنین ریزش مو بسته به زمانی که فرد وارد دوره یائسگی می شود می تواند در سن پائین تر نیز رخ دهد. البته ریزش موی ناشی از یائسگی قابل درمان بوده و جای نگرانی در مورد آن وجود ندارد.

مشکلات تیروئیدی

از دیگر دلایل ریزش موی زنان مشکلات مربوط به غده تیروئید است. هر دو حالت کم کاری و پرکاری تیروئید، می تواند سبب تحریک ریزش مو شود. دلیل این امر آن است که هورمون های تیروئید در رشد تارهای مو تاثیر می گذارد و در تامین مواد مورد نیاز فولیکول های مو کمک میکند.

مشکلات مربوط به تیروئید نه تنها باعث ریزش مو می شود بلکه می تواند باعث ضعف، خشکی و شکنندگی پوست و موها شود. پزشکان معمولا برای رفع عوارض ناشی از غده تیروئید، لووتیروکسین یا ترکیبی از داروهای مختلف را برای کاهش اثرات ناشی از فعالیت بیش از حد غده تیروئید تجویز می کنند. هنگامی که عاملی که سبب ریزش مو می شوند، تحت درمان قرار گیرند، موهای فرد به آرامی به ضخامت و تراکم قبلی خود باز می گردند.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , علل ریزش مو , زیباچه , ریزش مو در زنان ,
:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

داروهای جایگزین برای ریزش مو

معرفی و اهمیت داروهای جایگزین برای ریزش مو

اگر چه ریزش مو یک عارضه مهم در زندگی به شمار نمی رود، اما ریزش مو در سنین پایین و به صورت ناگهانی، ممکن است که باعث نگرانی شده و بر کیفیت زندگی افراد تاثیر منفی بگذارد. به همین دلیل است که باید به ریزش مو توجه کرد و ریزش موی کمتر از ۱۰۰ تار مو در روز را نباید به عنوان ریزش مو جدی در نظر گرفت.

ریزش مو یک مشکل پوستی بسیار شایع است که تخمین زده می شود بین ۰.۲ تا ۲ درصد از مردم جهان با این عارضه مواجه باشند. عوامل مختلفی وجود دارد که منجر به ریزش مو می شود که از جمله آنها می توان به استرس و تنش های روحی و روانی عمده، شیمی درمانی، عوامل ارثی، بیماری های قلبی و عروقی و سیگار کشیدن و مواردی از این قبیل اشاره کرد.

در سال ها اخیر استفاده از داروهای جایگزین برای ریزش مو طب مکمل یا CAM به طور فزاینده ای در سراسر جهان در حال رواج است.  در واقع استفاده از CAM در برخی از مناطق دنیا مانند بخش هایی از آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی، تنها روش درمانی ریزش موها به حساب می آید.

طب جایگزین به استفاده از CAM به جای داروهای معمولی تاکید داشته، در حالی که طب مکمل به استفاده از CAM به همراه داروهای معمولی تاکید دارد.

تقسیم بندی CAM چگونه است؟

به طور کلی CAM یا داروهای جایگزین برای ریزش مو به چهار دسته اصلی تقسیم می شود:

  • سیستم های پزشکی جایگزین
  • روش های درمانی مبتنی بر بیولوژیک
  • روش های درمانی تغییر یافته مبتنی بر بدن انسان
  • روش های درمانی ذهنی

به طور کلی استفاده از داروهای CAM  در بین بیمارانی که از اختلالات پوستی مانند آکنه، درماتیت آتوپیک، ریزش مو، ملانوما و لوپوس رنج می برند، بسیار شایع است. متداول ترین داروهای مکمل مورد استفاده بیماران مبتلا به بیماری های پوستی تحت عنوان رژیم های غذایی و مکمل ها غذایی و دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.

تقریباً ۸۵ درصد از بیماران مبتلا به اختلالات پوستی مانند آکنه و اگزما، بهبودی ناشی از استفاده از چنین داروهایی را تایید کرده و و بر اثربخشی آنها تاکید داشته اند.

داروهای جایگزین برای ریزش مو

داروهای جایگزین برای ریزش مو

به منظور درمان ریزش مو، باید از داروهای جایگزین برای ریزش مو استفاده شود که در آنها مواد موثر در رشد وجود داشته باشد. ابتدا قصد داریم تا به بررسی داروهای گیاهی و اثربخشی آنها در درمان ریزش مو بپردازیم:

 

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , درمان ریزش مو , داروهای شیمیایی , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

 امگا ۳

نقش مهمی در سلامت پوست ، ناخن و موی ما بازی می کند و روزانه باید مقادیری از آن در یکی از غذاهای زیر مصرف کنیم:

ماهی تن . قزل آلا ماهی خالخالی و سایر ماهی های چرب

رژیم غذایی در ریزش مو

همچنین روغن بذر کتان ، گردو و بادام هم از منابع گیاهی امگا ۳ بوده در افراد گیاهخوار توصیه می شوند.

ویتامین های گروه ب

ویتامین ب۶ و ب۱۲ و اسید فولیک برای سلامتی مو بسیار مهم اند . افرادی که گیاهخوارند ممکن است به میزان کافی از این ویتامین ها دریافت نکنند. غذاهای حاوی ویتامین ب۶ شامل موز، سیب زمینی ( هم سیب زمینی سفید و هم شیرین ) و اسفناج

رژیم غذایی در ریزش مو

غذاهای حاوی ویتامین ب ۱۲ شامل گوشت قرمز، ماهی، مرغ، لبنیات و جگر است.

ما میتوانیم با خوردن مقادیر زیادی سبزیجات تازه همانند گوجه فرنگی، و مرکبات همچون پرتقال اسید فولیک دریافت کنیم . همچنین غلات سبوس دار ، لوبیا و عدس هم اسید فولیک دارند.

رژیم غذایی در ریزش مو

پروتئین

این ماده غذایی برای سلامت موها بسیار مهم است .و چون تعداد زیادی از افراد به مقدار کافی از آن استفاده نمی کنند دچار مشکل خواهند شد. گوشت های بدون چربی مثل ماهی و مرغ ، تخم مرغ و سویا مواد با پروتیین کافی هستند و لازم است روزانه یک وعده از آنها استفاده شود.

رژیم غذایی در ریزش مو

اسید چرب ضروری

این مواد که بعلت عدم توانایی بدن در ساختشان اسید چرب ضروری نامگذاری شده اند و باید بصورت مداوم از طریق تغذیه وارد بدن شده تا نیاز بدن رفع و کمبود آنها موجب اختلال رشد نگردد. منابع این اسیدهای چرب شامل گوشت به خصوص ماهی، لبنیات به خصوص شیر و جگر می باشد. تخم مرغ هم از غذاهای حاوی مقادیری اسیدهای چرب مفید است.

رژیم غذایی در ریزش مو

باید دانست در افراد گیاهخوار می تواند کمبود اسیدهای چرب ضروری دیده شود.

مواد معدنی

آهن ، روی، منیزیم، مس و سلنیوم از عناصر معدنی هستند که برای واکنش های سوخت و ساز بدن لازم بوده و کمبود آنها می تواند باعث ریزش مو شود. منابع این مواد در سبزیجات ، گوشت و غلات موجود بوده گاهی توصیه به مصرف ویتامین یا آهن روزانه از طریق قرص های مکمل می شود تا مقدار کافی به راحتی به فرد نیازمند رسیده نگرانی نوع تغذیه نداشته باشند.

رژیم غذایی ریزش مو

کسانی که بعلت ریزش مو رژیم غدایی خاصی را جستجو می کنند باید بدانند که تمامی مواد غذایی برای سلامتی موها لازم بوده مهمترین آنها مصرف پروتیین، سبزیجات تازه و مرکبات، ماهی و گوشت، تخم مرغ و لبنیات به همراه نان و غلات می باشد. توصیه سایت زیباچه مصرف مکمل های درمانی جهت ریزش مو بوده که همراه یک رژیم غذایی کامل به همراه ورزش و دوری از استرس و اضطراب بهترین محرکها جهت رویش مجدد موهای شما می باشد.

 برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , درمان ریزش مو , زیباچه , رژیم غذایی ,
:: بازدید از این مطلب : 10
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 اسفند 1398 | نظرات ()