نوشته شده توسط : لیلا

چگونه در هنگام رژیم از ریزش مو جلوگیری کنیم؟

 تاثیر رژیم غذایی کتو در ریزش موها

رژیم های غذایی به منظور کاهش در وزن و محدود کردن برخی از مواد مغذی نامناسب توصیه می شود. رژیم غذایی کتوژنیک در حالت کم چرب و پرچرب به منظور کاهش و افزایش وزن باید توسط پزشک متخصص توصیه شود. افرادی که از رژیم کتوژنیک به مدت طولانی استفاده می کنند، بعد از گذشت چند وقت بدن آنها به حالت کتوز فرو می رود. در این حالت بدن به جای استفاده از کربوهیدرات ها از چربی های موجود در بدن استفاده می کند. زمانی که شما رژیم کتو را برای کاهش وزن خود انتخاب می کنید، با محدود کردن کربوهیدرات هایی که در برخی از سبزیجات و بخصوص میوه ها وجود دارد، سبب می شوید تا مواد مغذی به بدن نرسد. درصورتی که از مکملهای تغذیه ای برای جبران کمبود ویتامین ها استفاده نشود، رژیم کتویی میتواند باعث از بین رفتن فولیکول موهای شما شود و دچار ریزش مو اتفاق خواهد افتاد. نکته خوشحال کننده اینکه این نوع ریزش مو با ازبین بردن عامل ریزش به سرعت قابل بازگشت به حالت طبیعی است.

ریزش مو طی رژیم کتوز تنها به دلیل کمبود مواد مغذی مفید رخ می دهد.

پروتئین در رژیم غذایی کتو

افرادی که دارای رژیم غذایی کتو هستند، میزان کافی از این ماده را از گوشت قرمز، مرغ و ماهی دریافت می کنند. با این حال افرادی که رژیم غذایی کتو در زمینه گیاه خواری دارند، ممکن است دچار کمبود پروتئین شوند. این افراد به جای پروتئین‌های حیوانی می توانند از پروتئین های گیاهی در برنامه غذایی خود استفاده کنند.

با مصرف گیاهانی مانند تیتان، سویا، توفو، ادمام، تمپه، آجیل، کره بادام زمینی، دانه چیا، سبزیجاتی مانند: اسفناج، کلم بروکلی، مارچوبه، نخود سبز و جوانه بروکسل تا حدود زیادی پروتئین مورد نیاز بدن تامین می شود. از این طریق ریزش موها اتفاق نخواهد افتاد.

قحطی یا اعتصاب غذا در رژیم های غذایی خیلی سخت (کراش دایت)

در این حالات بدن برای جبران کالری شروع به استفاده از انرژی و سوخت بدن مینماید. با کاهش کالری بدن، میزان انرژی که از مواد غذایی دریافت میکنید برای انجام فعالیت های اصلی بدن از جمله: رشد سلول ها، عملکرد قلب، ریه ها و دیگر اعضای استفاده می شود کافی نیست در نتیجه انرژی و سوخت کمتری برای رشد موها باقی می ماند. این امر سبب می‌شود تا فولیکول مو دچار آسیب شده و ریزش مو اتفاق بیفتد.

ریزمغذی های مورد نیاز برای جلوگیری از ریزش مو در هنگام رژیم های غذایی

موها نیز مانند سایر سلول های بدن برای رشد نیاز به انواع مواد متفاوت دارند. این مواد شامل: ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین ها هستند. در صورتی که بدن شما دارای کمبود این مواد باشد، موها دچار ریزش می شوند. رژیم های غذایی نامناسب به دلیل اینکه دارای کربوهیدرات و کالری کمتری هستند، ممکن است ریزش مو را ایجاد کنند. برای این منظور شما باید از راهکارهایی استفاده کنید که ویتامین ها و مواد مغذی از این طریق در بدن شما جایگزین شوند. از آنجایی که ممکن است مصرف غذا به اندازه کافی این مواد را در بدن شما تأمین نکند، بهتر است با مشورت پزشک متخصص تغذیه از مکمل هایی که حاوی این مواد هستند، استفاده کنید.

  • کمبود بیوتین در بدن و ریزش مو

بیوتین ویتامین مورد نیاز برای رشد موها است که در زمره ویتامین های گروه B جای می گیرد. این ویتامین در میوه ها، حبوبات، زرده تخم مرغ، گوشت ارگان‌هایی مانند کبد و کلیه ها، آجیل از جمله بادام، گردو و بادام زمینی، گل کلم، قارچ و بسیاری از مواد دیگر وجود دارد. در صورت نیاز بیشتر به این ماده ممکن است مصرف مکمل های آن نیز توسط کارشناسان به میزان روزانه ۳۰ میلی گرم توصیه شود.

  • ویتامین c ماده ای شگفت انگیز در کاهش ریزش مو

این ویتامین به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی شناخته می شود که در سلامت کلی بدن از جمله رشد موها نیز تاثیر گذار است. از جمله فواید این ویتامین، تولید کلاژن در بدن است. به همین دلیل ماده ای مناسب برای رشد مو و ایجاد پوستی سالم عنوان می‌شود.

با مصرف موادی مانند: مرکبات، انواع توت، فلفل زرد، کلاله، جوانه بروکسل، اسفناج خردل، جعفری و آویشن به راحتی ویتامین c بدن خود را تامین کنید.

با این حال اگر باز هم دچار کمبود ویتامین c هستید، مکمل‌های این ماده را به میزان ۹۰ میلی گرم در روز مصرف کنید.

  • تاثیر ویتامین A در رژیم غذایی

ویتامین A یکی از مهمترین ویتامین ها برای رشد مو، سلامت پوست، تقویت بینایی و سیستم ایمنی بدن است. خوشبختانه در رژیم غذایی کتو منابع بسیار خوبی از این ویتامین وجود دارد. گوشت، تخم مرغ، لبنیات و ماهی از جمله منابع تامین کننده این ویتامین عنوان می‌شوند.

ذکر این نکته ضروری است که مصرف بیش از حد این ویتامین سبب بروز مسمومیت در بدن خواهد شد که با علائم زیر قابل شناسایی است.

  • ریزش مو
  • ایجاد اختلال در بینایی
  • ایجاد درد در استخوان و مفاصل
  • تهوع و استفراغ
  • کم شدن اشتها
  • دچار شدن به سردردهای مزمن

مصرف ویتامین A برای مردان ۹۰۰ و برای زنان ۷۰۰ میلی گرم در روز کافی است. به همین دلیل استفاده از مکمل‌های این ماده به هیچ وجه توصیه نمی شود.

  • تاثیر ویتامین D در جلوگیری از ریزش مو

ویتامین D از دو طریق در بدن تامین می شود. نور خورشید و برخی از مواد غذایی سبب تامین این ویتامین در بدن می شوند. در صورتی که بدن شما دچار کمبود این ویتامین باشد ممکن است ریزش مو را مشاهده کنید. همچنین بیماری هایی نظیر آلوپسی به دلیل کمبود این ویتامین ایجاد می شود که نتیجه آن ریزش در موها است.

به منظور جلوگیری از این عارضه مصرف غذاهایی مانند ماهی های چرب از قبیل سالمون، شاه ماهی و ساردین، ماهی تن ، صدف، زرده تخم مرغ و قارچ توصیه می شود. از آن جایی که میزان دریافت نور خورشید در طول روز بسیار کم اتفاق می‌افتد، با مصرف غذاهای نامبرده شده تا میزان ۱۰۰۰IU از این ماده در بدن شما را تامین خواهد شد.

  • ویتامین E محافظ پوست و مو

این ویتامین به دلیل وجود آنتی اکسیدان هایی که در خود دارد به تقویت سلول‌های مو و پوست کمک می کند. برای دریافت این ویتامین کافی است تا در رژیم غذایی خود مواد زیر را قرار دهید.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , درمان ریزش مو , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 10
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 31 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

۹ راهکار جهت جلوگیری از نازک شدن موهای زنان

۱.   مصرف پروتئین را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

پروتئین از جمله موادی است که سبب می شود تا موها از ضخامت و شفافیت بالایی برخوردار باشد. این ماده برای جلوگیری از نازک شدن موهای زنان بسیار تأثیر گذار است. با مصرف ماهی و گوشت تازه به تأمین این مواد در بدن خود کمک کنید.

بنا به توصیه متخصصان آسیب شناسی در زمینه مو، مصرف روزانه پروتئین به میزان ۱ هفته به طور مداوم نتیجه ای بی نظیر را برای شما به ارمغان خواهد آورد. نازک شدن موهای زنان در بیشتر مواقع به دلیل کمبود پروتئین رخ خواهد داد. به همین منظور مصرف برخی از غلات، گوشت، سویا و در صورت نیاز مکمل های پروتئین برای تأمین این ماده در بدن بسیار ضروری است.

۲.   از فشار به موها بپرهیزید.

برخی از زنان عادت دارند تا موهای خود را به روش های متفاوت و با استفاده از کش های مو، در بالای سر یا در اطراف آن با فشار بسیار بالایی ببندند. این امر به مرور زمان به شل شدن ساقه موها می انجامد. همچنین استفاده از اکستنشن نیز سبب فشار بیش از حد به موها می شود. نازک شدن موهای زنان از جمله مواردی است که سبب می شود تا ریزش مو در آنها اتفاق بیفتد. با کشیدگی بیش از حد، فولیکول های مو دچار آسیب شده و در بیشتر مواقع آلوپسی کششی ایجاد خواهد شد. یکی دیگر از مواردی که در اثر کشش بیش از حد موها ایجاد می شود، خشکی آن است. برای جلوگیری از نازک شدن موهای زنان، انتخاب مدل موی باز علاوه بر ایجاد استایلی خاص و جذاب، به حفظ طراوت و ضخامت آنها نیز کمک خواهد کرد.

۳.   به نیاز بدن خود توجه کنید.

یکی از دلایلی که منجر به نازک شدن موهای زنان می شود، بیماری هایی نظیر کم کاری تیروئید است. این مشکل به مرور زمان سبب نازک شدن و ریزش در موها می شود. زنان یائسه از جمله افرادی هستند که بیشتر در معرض این خطر قرار دارند. به دلیل کمبود استروژن در بدن این افراد، موها بیشتر دچار آسیب می شوند.

کم کاری تیروئید مشکلات بسیار دیگری نظیر: افزایش وزن، خشکی پوست و خستگی را نیز در زنان ایجاد می کند. بیماری های دیگری نظیر آلوپسی آندروژنیک و آلوپسی آره آتا نیز از جمله بیماری های ارثی هستند که سبب نازک شدن موهای بانوان و در نتیجه ریزش آنها می شوند.

در صورت مشاهده هرگونه مشکلی در موهای خود در ابتدا به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید تا دستورالعمل های لازم را برای مراقبت از موها و جلوگیری از ریزش موها برای شما تجویز کند.

۴.   میزان ویتامین مورد نیاز بدن را بررسی کنید.

دو ویتامین D و B12 از جمله ویتامین هایی هستند که برای جلوگیری از نازک شدن موهای زنان مورد استفاده قرار می گیرند. در صورت کمبود در هر کدام از این ویتامین ها، موها به مرور زمان دچار ریزش می شوند. مصرف میوه ها و سبزیجات از منابع بسیار مهمی هستند که می توانند در تأمین این مواد در بدن کمک کنند.

مصرف مکمل حاوی این ویتامین ها نیز از جمله راهکار بسیار مناسبی است که باید توسط تجویز پزشک صورت گیرد.

۵.   جلوگیری از نازک شدن موهای زنان با آهن کافی

یکی دیگر از موادی که سبب جلوگیری از نازک شدن موهای زنان می شود، مصرف آهن به میزان مورد نیاز بدن است. در صورتی که مصرف گوشت در برنامه غذایی شما به میزان کمی وجود داشته باشد، این امر منجر به تولید بسیار کم سرم فریتین در بدن می شود. این سرم پروتئینی است که به آهن مورد نیاز بدن را ذخیره می کند.

بنابراین اگر دچار ریزش مو در اثر کمبود آهن هستید سعی کنید مصرف گوشت قرمز بدون چربی را در رژیم غذایی خود بگنجانید. مواد دیگری از جمله سبزیجاتی مانند اسفناج و برخی از غلات و حبوبات نیز منبع بسیار مناسبی برای تأمین این ماده به حساب می آیند.

۹ راهکار جهت جلوگیری از نازک شدن موهای زنان

۶.   مراقبت از پوست سر

مراقبت از پوست سر یکی از مهمترین کارهایی است که باید به منظور جلوگیری از نازک شدن موها صورت گیرد. پوست سر سالم سبب می شود تا مواد مورد نیاز به فولیکول های مو برسد و بدین طریق از نازک شدن موهای زنان جلوگیری خواهد شد.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , درمان ریزش مو , نازک شدن مو , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 13
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 30 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

درمان ریزش مو با رژیم غذایی کتوژنیک

در صورت ایجاد شرایط کتوز ریزش مو سبب می شود تا موها دچار تغییر شوند. به دو دلیل اصلی که می تواند در ریزش موها و تغییر سلامت آنها تاثیر گذار باشد اشاره خواهیم کرد:

مواد مغذی کمتر:در رژیم های کتوژنیک مواد مغذی و مورد نیاز بدن مانند کربوهیدرات ها محدود می شود. برخی از میوه ها و سبزیجات به طور طبیعی حاوی کربوهیدرات در خود هستند. با کم کردن مصرف این مواد رشد موهای سالم دچار تغییر می شود. این امر رشد موهای شما را کندتر می کند و باعث افزایش ریزش آنها خواهد شد.

کاهش کالری در بدن نوعی واکنش را در آن ایجاد می کند. در این صورت کالری مورد نیاز در ابتدا برای انجام فعالیت های مهم بدن مصرف می شود. این فعالیت ها شامل رشد قلب، ریه و سلول های دیگر بدن است. این امر نشان می دهد انرژی بسیار کمی برای رشد مو باقی می ماند. در نتیجه این امر می تواند به فولیکول مو آسیب جدی وارد کند و ریزش مو را سبب شود.

مواد مغذی لازم برای رشد موها چیست؟

برای اینکه موهای شما بتواند رشد طبیعی خود را داشته باشد و دچار ریزش نشود، نیاز است تا مواد مغذی مورد نیاز به فولیکول مو برسد. این مواد شامل مجموعه ای از ویتامین ها، مواد معدنی، مواد مغذی خاص و غیره است. مصرف این مواد برای حفظ سلامت موها و سرعت رشد آنها بسیار ضروری و حائز اهمیت است.

در صورتی که دارای رژیم غذایی کتوژنیک هستید، محدودیت های غذایی را باید رعایت کنید. مصرف غذاهای پرچرب و کربوهیدرات کم سبب می شود تا برخی از مواد مفید برای تامین انرژی و رشد سلول های بدن به آن نرسد. در این صورت بدن با کمبود این مواد روبرو می شود.

در نتیجه برای جبران این مواد کافی است تا برخی از ویتامین ها و مواد مغذی زیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. در صورتی که این مواد را از مصرف غذا و رژیم غذایی خود به دست نمی آورید، مصرف مکمل ها در این زمینه به شما کمک شایانی خواهد کرد.

بیوتین ماده ای موثر در رشد موها

طبق مطالعاتی که در زمینه رژیم های غذایی صورت گرفته است، نشان می دهد کمبود بیوتین در بدن ارتباط بسیار مستقیمی با رژیم غذای کتوژنیک دارد. بیوتین نوعی از ویتامین B است که در رشد و جلوگیری از ریزش مو بسیار موثر است.

این ماده را می توانید در مواد غذایی متنوعی بیابید. میوه و حبوبات در رژیم کتو تا حدودی این ماده را تامین می کند. در رژیم های غذایی کتوژنیک در برخی از موارد از مصرف این مواد اجتناب می شود و در برخی دیگر مشکلی وجود ندارد. با این حال مواد دیگری نیز وجود دارند که سرشار از بیوتین هستند و می توانند در رژیم غذایی کتوژنیک گنجانده شوند. این مواد شامل:

  • زرده تخم مرغ
  • گوشت کبد و کلیه
  • آجیل شامل بادام، گردو و بادام زمینی
  • گل کلم
  • قارچ

در صورت نیاز بیشتر به بیوتین، با مصرف مکمل هایی از این ماده تا حدود زیادی از بیوتین مورد نیاز بدن خود را تامین خواهید کرد. مصرف روزانه ۳۰۰ میلی گرم از این ماده در یک کپسول مکمل برای دریافت بیوتین کافی است.

ویتامین C ماده ای شگفت انگیز در جلوگیری از ریزش مو

از لحاظ علمی ثابت شده است که ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی افراد و سلامت آنها بسیار مفید است. ویتامین C می تواند به کلاژن سازی سلول ها کمک کند. به همین دلیل برای حفظ سلامت مو و پوست ماده ای بسیار شگفت انگیز در نظر گرفته می شود.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , درمان ریزش مو , رژیم کتوژنیک , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 27 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

متوتروکسات و ریزش مو

متوتروکسات چیست؟

متوتروکسات نوعی داروی بسیار قوی است که سیستم ایمنی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد و آن را سرکوب می کند. از این دارو برای شیمی درمانی سرطان هایی مانند سرطان خون، استخوان، سینه و ریه ها استفاده می شود.

این دارو به عنوان داروی ضد التهاب نیز مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین درمان بیماری هایی نظیر پسوریازیس، آرتریت روماتوئید و برخی از بیماری های خود ایمنی نیز به واسطه این دارو امکان پذیر است.

در ریزش موی ناشی از مصرف متوتروکسات، ریزش مو خیلی به تدریج اتفاق میفتد و از ریزش های دسته ای خبری نیست. اگر در طول دوره مصرف متوتروکسات متوجه ریزش موهای دسته ای و شدید اتفاق افتاد حتما دنبال دلیل دیگری برای ریزش موی خود مانند آلوپسی اره آتا باشید.

متوتروکسات و ریزش مو چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟

افرادی که به بیماری هایی مانند آرتریت یا سرطان مبتلا هستند، در کنار دست و پنجه نرم کردن با این بیماری ها، ممکن است با ریزش مو مواجه شوند. به همین دلیل شرایط این افراد در نظر آنها می تواند بسیار نا امید کننده باشد. برای این منظور کافی است تا شما را از درصد ریزش مو با مصرف متوتروکسات مطلع کنیم. این دارو در بیمارانی که به آرتریت روماتوئید مبتلا هستند، حدود ۱ تا ۳ درصد ریزش مو را به همراه دارد. اما بیماران مبتلا به پسوریازیس میزان ریزش موی آنها بین ۳ تا ۱۰ درصد گزارش شده است.

در صورت مصرف این دارو، ممکن است با شستن یا شانه کردن، موها دچار شکستگی و ریزش شوند. در حالت طبیعی حدود ۱۰۰ تار مو در روز دچار ریزش می شود. این امر کاملاً طبیعی است و نیازی به نگرانی در این رابطه وجود ندارد. با این حال افرادی که متوتروکسات مصرف می کنند، ریزش مو در آنها از این مقدار بسیار بیشتر است.

این ریزش ها به تدریج و در طول زمان اتفاق می افتد. به همین دلیل به صورت شدید دیده نمی شود. افراد در صورت مشاهده ریزش شدید مو و از دست دادن دسته ای مو باید پزشک خود را در جریان این عارضه قرار دهند. زیرا این ریزش ها می تواند به دلیل شرایط دیگری مانند مبتلا شدن به آلوپسی آره آتا رخ دهد.

در صورتی که افراد دچار بیماری های ژنتیکی مانند آلوپسی آندروژنیک باشند، مصرف متوتروکسات می تواند ریزش موها را شدیدتر کند. در نتیجه در مدت زمان کمی امکان از دست دادن کل موها وجود دارد.

عوامل ریزش موی مرتبط با متوتروکسات چیست؟

این دارو در برابر بیماری های خطرناکی مانند سرطان مقابله می کند و سبب جلوگیری از رشد سلول های بدخیم می شود و با این مکانیسم باعث کند شدن پیشرفت بیماری خواهد شد. در بیماری پسوزیاریس نیز این دارو از رشد سلول های پوستی جدید می کاهد.

یکی از مشکلاتی که مصرف این دارو دارد این است که با همین مکانیسم میتواند باعث هدف قرار گرفتن فولیکول های مو شده و در نهایت این امر باعث ریزش مو شود. در این صورت ریزش مو به صورت غیر طبیعی رخ می دهد. این دارو همچنین سبب کاهش فولات در بدن خواهد شد. این ماده نوعی ویتامین B است که در رشد موها و جلوگیری از ریزش آنها بسیار موثر است.

این عوامل و کمبود مواد مورد نیاز برای رشد مو سبب می شود تا متوتروکسات و ریزش مو ارتباط مستقیمی با یکدیگر داشته باشند.

تحقیقات در این مورد چه میگویند؟

تحقیقات نشان می دهد که میزان از دست دادن موها در صورت استفاده از این دارو بستگی به میزان دوزهای مصرفی آن دارد. به همین دلیل همه افرادی که از متوتروکسات استفاده می کنند، ممکن است دچار این عارضه نشوند. در دوز های بالا امکان ریزش مو افزایش پیدا کند.

در برخی از مواقع این دارو را به دلایل اورژانسی نیز تجویز می کنند. به عنوان نمونه زمانی که افراد حاملگی خارج از رحم داشته باشند، این دارو تجویز می شود. دوز کمی از این دارو می تواند تخمک خارج از رحم را از بین ببرد و از رشد آن جلوگیری کند.

در این گونه مصرف، از دست دادن موها و عوارض جانبی متوتروکسات بسیار کم اتفاق خواهد افتاد و معمولا بروز عوارض درصورت مصرف منظم دارو مشاهده خواهند شد.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , متوتروکسات , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 25 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

استرس عامل ریزش مو

با این حال اگر ریزش مو بیشتر از این مقدار باش یا در صورتی که موهای شما بصورت تکه ای و موضعی دچار ریزش شوند، این امر میتواند نشان از آغاز ریزش موی غیرطبیعی باشد. این عارضه در خانم ها و آقایان و در سنین متفاوت به وجود می آید. با این حال دلایل ریزش مو را به صورت زیر عنوان می کنند.

  • مبتلا شدن به بیماری یا اعمال جراحی
  • باردار شدن
  • برخی از بیماریهای مزمن مانند تیروئید کم کار
  • درمان دارویی مانند شیمی درمانی
  • استرس های ناشی از عوامل روحی و احساسی

درصورتی که در هر کدام از شرایط بالا قرار بگیرید ممکن است دچار ریزش مو شوید. این امر به تدریج رخ خواهد داد و در ابتدا با نازک شدن موها همراه است. در برخی از مواقع ریزش در مو دائم و در برخی دیگر به صورت موقت اتفاق خواهد افتاد. به همین دلیل در صورت مشاهده ریزش در شرایط انبوه و دسته ای حتماً به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید. زیرا در مراحل ابتدائی درمان ها به راحتی صورت خواهد گرفت.

آیا استرس عاملی در ریزش مو محسوب می شود؟

ریزش مو در اثر استرس های عاطفی و روحی اتفاق خواهد افتاد. قرار گرفتن در شرایط و حوادث استرس زا به سرعت سیستم ایمنی شما را تحت تاثیر قرار می دهد. به همین دلیل در مدت زمان حدود سه ماه شاهد ریزش موهای خود خواهید بود. زیرا در این مدت موها در حالت استراحت به سر می برند و استرس می تواند فولیکول مو را از بین ببرد.

در صورتی که از محیط های پرتنش دور شوید و با افکار منفی و استرس زا مقابله کنید، رشد موها به حالت عادی خود برمی گردد. این امر با پایین آمدن سطح استرس در بدن شما رخ خواهد داد.

استرس چگونه سبب ریزش مو می شود؟

زمانی که دچار استرس می شوید، در سطح هورمون های شما تغییرات چشمگیری ایجاد خواهد شد. در این حالت بدن به تولید هورمون کورتیزول می پردازد. این هورمون به شدت سیستم ایمنی شما را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین بدن شما با ایجاد استرس به ساخت هورمون های اضافی می پردازد.

این هورمون ها برای مقابله با شرایطی که در فکر شما است، ساخته می شود تا با عامل خارجی مبارزه کند. در واقع ما این پیام را به بدن خود می دهیم که به ترشح این هورمون ها بپردازد. به همین دلیل در سطح هورمون های شما تغییر ایجاد می شود. این تغییرات در فاکتورهای رشد فولیکول موها اثرگذار است. زیرا این هورمون ها فولیکول های مو را به عنوان عامل خارجی شناسایی می کنند و بدین طریق سعی در از بین بردن آنها خواهند کرد. نتیجه این امر ریزش در موها در اثر استرس خواهد بود.

ریزش مو ناشی از استرس دارای چند نوع است؟

اضطراب خود به خود شرایطی را ایجاد می کند که نتیجه آن از دست دادن موها است. برای اینکه بدانید این ریزش ها به دلیل استرس ایجاد شده است یا عوامل دیگری در آن نقش دارند، در ادامه به ۳ شرایطی می پردازیم که در صورت قرار گرفتن در آن می توانید مطمئن باشید که ریزش مو در اثر استرس رخ داده است.

  • تلوژن افلوویوم: زمانی که بدن شما به تلوژن افلوویوم دچار می شود. در این حالت تعداد موهایی که در فاز تلوژن هستند بر اثر استرس افزایش پیدا خواهد کرد و در نتیجه تعداد موی بیشتری دچار ریزش میشوند.
  • آلوپشی آره آتا: سبب می شود تا یک یا چند موضع از پوست سر یا ریش دچار ریزش مو شود.
  • اختلال کندن مو یا Trichotillomania می تواند یکی دیگر از مسائلی باشد که ریزش مو در اثر استرس را افزایش می دهد. در این بیماری فرد بر اثر استرس و اضطراب شروع به کندن موهای خود می کند.

نگرانی در مورد ریزش مو خود سبب ایجاد استرس در افراد می شود. این امر در کوتاه ترین زمان ممکن می تواند استرس را در افراد ایجاد کند. به همین دلیل تنها کاری که می توانید بدین منظور انجام دهید، جلوگیری از ایجاد استرس است.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , استرس , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

ریزش مو از چه سنی آغاز می شود؟

افراد از چه زمانی ریزش مو را مشاهده می کنند؟

بر اساس آمار و ارقامی که در این زمینه ارائه شده است، سن ریزش مو در افراد به صورت میانگین تخمین زده شده است. این آمار نشان می دهد که ریزش مو با افزایش سن بیشتر خواهد شد.

این درصد ها بدین گونه است که در سنین ۲۰ سالگی حدود ۲۰ درصد از موهای مردان دچار ریزش می شود. این درصد در مردانی که در دهه ۳۰ سالگی خود به سر می برند، به میزان ۲۵ درصد است. در سنین ۵۰ سالگی اکثر مردان حدود ۵۰ درصد از  موهای خود را از دست می دهند. همچنین با افزایش سن تا ۶۶ سالگی تخمین زده می شود که حدود ۶۶ درصد از موها دچار ریزش خواهند شد.

این آمار برای افرادی است که به آلوپسی آندروژنیک دچار هستند. همچنین میزان ریزش مو برای هر فردی متفاوت است.

ریزش مو در نوجوانان چگونه است؟

شاید تصور کنید که ریزش مو در سنین بالا رخ می دهد و در زمان نوجوانی آن را تجربه نخواهید کرد. باید بگوییم که ریزش مو می تواند از سنین ۱۵ یا ۱۶ سالگی نیز رخ دهد و بروز کند. با توجه به غیر معمول بودن بیماری آلوپسی، ریزش مو در نوجوانان به تدریج شروع می شود و با افزایش سن ادامه خواهد داشت.

از آنجایی که ریزش مو در این سنین بسیار کم اتفاق می افتد و کمتر از ۲۰ درصد از نوجوانان به آن دچار می شوند، شاید شرایط سختی را تجربه کنند.

ریزش مو از چه سنی آغاز می شود؟

بدون شک نمی توان نقش مو را در زیبایی نادیده گرفت با این حال افرادی که در این سنین دچار ریزش می شوند، باید در همان مراحل ابتدایی به پزشک متخصص مراجعه کنند و از او برای درمان یا کاهش ریزش مو کمک بگیرند. پزشک می تواند گزینه های درمانی متفاوتی را به بیماران ارائه دهد.

دلایل ریزش مو در سن ۲۰ سالگی

برای بیشتر کسانی که به آلوپسی آندروژنیک مبتلا هستند، در سنین ۲۰ سالگی ریزش مو اتفاق می افتد. این ریزش ها از این سن شروع و با افزایش سن بیشتر خواهد شد. در واقع درصد افرادی که در سن بیست سالگی نشانه هایی از ریزش را در خود مشاهده می کنند، بیش از۲۰ درصد است.

دهه بیست سالگی تاثیر زیادی در زندگی اجتماعی شما دارد. افرادی که در این دوره ریزش مو را مشاهده می کنند، ممکن است نتوانند اعتماد به نفس کافی برای حضور در اجتماع را داشته باشند. با این حال برخی از افراد نیز به طور کامل سر خود را می تراشند و از این مسئله ابایی ندارند.

در صورتی که در این دوره ریزش مو را تجربه کردید، سریعاً برای درمان آن اقدام کنید. درمان های متفاوتی می تواند به شما از جانب پزشک پیشنهاد شود. در صورتی که این درمان ها را به درستی انجام دهید، ممکن است از ریزش موی شما کاسته شود.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 10
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 23 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

آیا پسوریازیس سبب ریزش مو سر می شود؟

پسوریازیس چه بیماری است؟

این بیماری پوستی سبب می شود تا سیستم ایمنی افراد  تحت تاثیر قرار گیرد و سلول های پوستی را تغییر دهد. در اثر این تغییرات در پوست سر لکه های قرمز، پوسته پوسته شدن و پلاک های نقره ای ایجاد می شود.

در صورتی که به این بیماری مبتلا شدید و آن را در پوست سر خود مشاهده کردید باید بدانید که این بیماری ممکن است در سطح خفیفی ظاهر شود که شامل پوسته پوسته شدن پوست سر است. در موارد شدید نیز ممکن است پلاک های ضخیم ایجاد گردد. همچنین ممکن است این بیماری را در نواحی از پوست سر یا در کل آن مشاهده کنید.

آیا پسوریازیس سبب ریزش مو سر می شود؟

آیا پسوریازیس موجب ریزش مو می شود؟

پسوریازیس به دلیل ایجاد التهاب در پوست سر می تواند منجر به ریزش موقت موها شود. این امر نیز به دلیل خاراندن پوست سر ایجاد می شود و باید دانست درمان با استفاده از روش های متنوع نیز در ریزش مو تاثیر گذار است. از آنجایی که ریزش مو در این بیماری به صورت موقت اتفاق می افتد، نگران عدم رشد مجدد موهای خود نباشید.

برای اینکه از خارش های ایجاد شده جلوگیری کنید، نکات زیر را انجام دهید.

  • به منظور مرطوب کردن پوست سر از نرم کننده استفاده کنید.
  •     استفاده از وسایل گرمایشی مانند اتوی مو و سشوار را محدود کنید.
  •     از محصولات مناسب مو که حاوی منتول هستند، استفاده کنید.
  •     حوله مرطوب یا کیسه یخ را روی نقاطی از پوست سر که دچار تحریک شده است، فشار دهید.

برای درمان این بیماری کافی است تا با پزشک خود مشورت کرده و در سبک زندگی خود تغییرات اساسی را ایجاد کنید.

درمان پسوریازیس پوست سر چگونه انجام می شود؟

برای درمان این عارضه روش های متفاوتی پیشنهاد می شود. برای اینکه بتوانید بهترین درمان را برای این بیماری انجام دهید، در ابتدا با متخصص پوست در این زمینه گفتگو های لازم را داشته باشید. این امر می تواند به شما در ایجاد برنامه درمانی مناسب کمک شایانی کند. در ادامه شما را با درمان های متفاوت این بیماری آشنا می کنیم.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , پسوریازیس , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 15
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

شیمی درمانی و ریزش مو

ریزش مو در اثر شیمی درمانی به چه دلیلی اتفاق می افتد؟

داروهایی که در شیمی درمانی مورد استفاده می شود، به حدی قدرتمند هستند که سلول های بدخیم و سرطانی را هدف قرار می دهند. این داروها به سلول های در حال رشد بدن نیز حمله می کنند. یکی از این سلول ها در ریشه موها قرار دارد. به همین دلیل ریزش مو در اثر شیمی درمانی ایجاد می شود.

این ریزش ها در کل بدن ایجاد می شوند. به همین ترتیب موهای بدن از جمله سر، ابرو، مژه، زیر بغل و سایر نقاط بدن دچار ریزش می شوند. برخی از داروهایی که در شیمی درمانی مورد استفاده قرار می گیرد در دوز های متفاوت ممکن است طاسی کامل را در سر ایجاد کنند. به همین دلیل در ابتدا در مورد داروهای مصرفی خود با پزشک یا تیم مراقبت های ویژه صحبت کنید. این افراد می توانند شما را از عوارض و اثرات این داروها آگاه کنند.

بیشتر افرادی که دچار ریزش مو در اثر شیمی درمانی می شوند به طور موقت موهای خود را از دست می دهند و بعد از پایان درمان از سه تا شش ماه بعد مجدداً موهای آنها رشد خواهد کرد. گرچه ممکن است بافت و رنگ موهای رشد کرده با موهای قبلی آنها تفاوت داشته باشد.

افرادی که دچار ریزش مو در اثر شیمی درمانی هستند چه انتظاری دارند؟

افراد مبتلا به سرطان بعد از دو تا چهار هفته از شروع شیمی درمانی، ریزش در موهای خود را مشاهده خواهند کرد. این ریزش ها ممکن است به تدریج و به صورت توده های انبوه ایجاد شود. به گونه ای که هنگام شانه کردن و خوابیدن روی بالش شاهد ریزش بسیار زیادی از موهای خود خواهند بود.

در طول درمان و تا چند هفته بعد از آن ریزش در موها ادامه خواهد داشت. با توجه به درمان و دوز های مصرفی داروهای شیمی درمانی، ریزش در هر فرد می تواند متفاوت باشد. در این مدت زمان ممکن است، موها نازک شوند یا به کلی از بین بروند. به همین دلیل نمی توان به طور قطع ریزش مو در اثر شیمی درمانی را در هر فردی یکسان توصیف کرد.

کسانی که به سرطان مبتلا هستند از ریزش مو در اثر شیمی درمانی به عنوان عارضه جانبی نگران کننده یاد می کنند. زیرا زمانی که خود را در آینه نگاه می کنند با تغییرات ظاهری، به یاد بیماری خود می افتند و ممکن است روحیه آنها به شدت تحت تاثیر منفی قرار گیرد.

بعد از ریزش مو در اثر شیمی درمانی، موها چه زمانی رشد می کنند؟

همانطور که گفته شد شیمی درمانی حاوی داروهای شیمیایی موثری است که سبب ریزش مو در افراد می شود. این داروها برای درمان سرطان بسیار مناسب هستند. به همین دلیل به عنوان درمانی موثر مورد استفاده قرار می گیرند.  متاسفانه ریزش مو در اثر شیمی درمانی عارضه ای است که نمی توان از آن اجتناب کرد با این حال نگرانی در مورد رشد مجدد موها بعد از این درمان وجود ندارد. زیرا تا چندین هفته بعد از شیمی درمانی، موها به طور کامل بهبود پیدا می کنند و رشد مجدداً خود را از سر می گیرند.

با این حال با رشد مجدد موها ممکن است بافت و رنگ آنها با قبل تفاوت داشته باشد. به همین دلیل مراقبت بیشتری لازم است. به عنوان نمونه ممکن است موها به رنگ خاکستری رشد کنند. جای هیچ گونه نگرانی نیست زیرا این امر با بازگشت عملکرد طبیعی سلول های سازنده رنگدانه در موها به رنگ اولیه بازخواهد گشت.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , شیمی درمانی , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 18 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

آیا شوره سر موجب ریزش مو می شود؟

پزشکان به شیوه ای که برخی افراد با ریزش مو برخورد می کنند، اشاره کرده و معتقدند که برخی شیوه های درمان ریزش مو، می تواند آن را بدتر کند.

بعضی افراد برای جلوگیری از ریزش موی خود، شستن موهای خود را ترک می کنند. زیرا احساس می کنند که با شستن موها ی خود  تعداد بیشتری را از آنها را دست خواهند داد. در واقع این یک اشتباه محض است، به خصوص اگر شما مستعد به شوره سر باشید. بلکه می بایست به صورت روزانه موهای خود را بشویید.

در صورتی که شما موهای خود را به مدت چند روز نشویید ممکن است که در حمام اول با ریزش شدید موهای خود مواجه شوید.

در بیشتر موارد شما می توانید با استفاده از دارو یا شامپوی سر مرغوب این مشکل را حل کنید.  باید گفت گرچه اکثرا شوره سر مسری نیست و منجر به مشکلات بهداشتی دیگر نمی شود. اما اگر درمان نشود، می تواند باعث خارش و التهاب شدیدی و منجر به ریزش مو شود.

شوره تکه ای از لایه شاخی پوست سر ماست که به عللی کنده شده و روی موها خود را نشان میدهد شوره رنگی سفید نقره ای داشته و به اندازه های مختلف خودرا نشان میدهد

آیا شوره سر موجب ریزش مو می شود؟

نازک شدن مو

نازک شدن مو به کاهش قطر جزئی تا متوسط مو گفته می شود. بر خلاف ریزش مو، نازک شدن مو لزوماً باعث کچلی و طاسی سر نمی شود.  اما با این وجود باعث کم پشت شدن آن ها می شود. نازک شدن مو به تدریج اتفاق می افتد. به همین دلیل شما باید دقت و زمان زیادی را برای مشخص کردن علل و کشف بهترین اقدامات درمانی اختصاص دهید.

علت نازک شدن مو

این بیماری ممکن است در اثر عادات فرد در سبک زندگی، ژنتیک یا هر دو ایجاد شود. همچنین برخی از شرایط پزشکی نیز می تواند منجر به نازک شدن موها شود.

طبق آکادمی پوست آمریکا (AAD)، از دست دادن ۵۰ تا ۱۰۰ مو در روز طبیعی است. بیشتر از این مقدار نرمال نبوده و نشان دهنده مشکل است.

عادات فرد در زندگی هر فرد نقش اساسی در ریزش مو و همچنین نازک شدن آن دارد. برخی از آنها را در ادامه اشاره می کنیم.

  • سعی کنید که موهای خود را دستکاری نکنید.
  • از استفاده زیاد اسپری مو و ژل بپرهیزید..
  • سعی کنید که از کشیدن بیش از حد موها خودداری کنید زیرا این کار باعث شکستن فولیکول و نازک شدن تارهای مو می شود.

آهن، اسید فولیک و سایر مواد معدنی جزء موادی است که باعث رشد طبیعی موها می شوند. بنابراین هرگونه کمبود از این نظر، موجب نازک شدن مو می شود.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , ش , ره سر , درمان , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 17 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : لیلا

تفاوت های روش DHI از روش استاندارد FUE چیست؟

در روش DHI  نیز برای برداشت پیوند از روش FUE استفاده می شود. در کاشت مو به روش DHI ، باز کردن شیار و قرار دادن پیوند با قلم همزمان انجام می شود. این قلم هم امکان باز شدن کانال و هم قرار دادن فولیکول مو را در یک زمان فراهم می کند.

در کاشت ۳۰۰۰ پیوند با روش استاندارد FUE ، ابتدا ۳۰۰۰ پیوند برداشت می شود. سپس ، در حالی که گرافت ها نگه داشته می شوند ، ۳۰۰۰ کانال برای قرار دادن فولیکول های مو باز می شود و پس از اتمام باز کردن کانال ها  ۳۰۰۰ گرافت که در محیط مناسب نگهداری می شوند ، در کانال ها به صورت جداگانه قرار می گیرند. اما در  کاشت ۳۰۰۰ پیوند با روش DHI ، ابتدا ۳۰۰۰ پیوند برداشت می شود. سپس پیوند ها بر روی ایمپلنت ها قرار می گیرند و بدون منتظر ماندن کاشته می شوند. در روش کاشت DHI منتظر باز کردن کانال ها نمی مانند.

تقریباً  از ۲۰  تا ۵۰ قلم ایمپلنت در عملیات DHI استفاده می شود. پیوندهای برداشت شده بلافاصله در قلم ها قرار داده می شوند و کاشته می شوند. ایمپلنت های خالی شده دوباره پر می شوند و به این ترتیب ۳۰۰۰ پیوند کاشته می شود.

کاشت مو به روش DHI

DHI چگونه انجام می شود؟

در کاشت مو به روش DHI ، پیوندهای برداشت شده به طور جداگانه از ناحیه گردن با استفاده از روش FUE ، استخراج شده و داخل ایمپلنت قرار می گیرد. متخصص به کمک قلم های آماده شده ، در چند ثانیه هم کانال را باز می کند وهم  ریشه مو را در کانال قرار می دهد.

  1. در عملیات کاشت مو به روش DHI ، فولیکول های مو در ناحیه اهدا کننده تحت بی حسی موضعی با کمک یک وسیله مخصوص شل می شوند و فولیکول های موی شل شده از ناحیه اهدا کننده جدا می شوند.
  2. از آنجا که پیوند برداشت شده حاوی یک تکه بافت و فولیکول مو است با یک فرآیند جداسازی کوچک به صورت تکی آماده کاشت می شود.
  3. از آنجایی که در عمل کاشت مو به روش DHI روند باز کردن کانال وجود ندارد ، ریشه های آماده شده مو یک به یک در وسایل پزشکی ویژه ای به نام قلم ایمپلنت قرار می گیرند و کاشت بدون انتظار انجام می شود.
  4. متخصص، فولیکول های مو را به کمک قلم مخصوص روی پوست سر قرار می دهد. ایمپلنت ها دارای نوک بسیار نازک و به دلیل ساختار خاص آن فولیکول مو می تواند داخل قرار گیرد. این قلم نوک باریک که توسط متخصص در زاویه ای مناسب به پوست سر فرو می رود، فولیکول موی داخل آن  در پوست سر قرار داده می شود.
  5. از یک طرف برداشت مو صورت می گیرد و از طرف دیگر فولیکول های مو در قلم ها قرار می گیرند و مدت زمان انتظار فولیکول های مو به حداقل می رسد.
  6. با کمک قلم DHI ، پوست سر که با حداقل آسیب پیوند زده شده است ، وارد یک فرایند بهبود سریع می شود.

 آماده سازی برای عملیات:

مرحله آماده سازی برای پیوند مو DHI همانند آماده سازی برای کاشت موی استاندارد است. پس از انجام مشاوره آنالیز مو و برنامه ریزی برای کاشت مو برای بیمار انجام می شود. سپس آزمایش خون انجام می شود تا مشخص شود آیا بیمار برای عمل مناسب است یا خیر. بیماری که از نظر سلامتی شرایط مطلوبی دارد پس از تراشیدن مو به اتاق عمل منتقل می شود.

کاشت مو به روش DHI

بیهوشی:

در عمل کاشت مو به روش DHI از بی حسی موضعی استفاده می شود. بی حسی موضعی نوعی بیهوشی است که فقط  در قسمتی که عملیات انجام می شود تاثیر می گذارد. بی حسی موضعی برای کاشت مو توسط متخصص بیهوشی انجام می شود. مدت زمان بی حسی موضعی تقریباً ۳-۴ دقیقه است. در این فرایند ، منطقه اهدا کننده موردنظر برای درمان با مایعات ضد عفونی کننده تمیز می شود و داروهای بی حسی از طریق یک سوزن تزریقی ریز به منطقه اعمال می شود.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: ریزش مو , کاشت مو , روش DHI , زیباچه ,
:: بازدید از این مطلب : 14
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 16 فروردين 1399 | نظرات ()